Tort cu ciocolata si struguri



Reteta de la Alina Codrean   

Aveti nevoie de :
Pentru aluat:

200 g unt moale
150 zahăr pudră
1 plic Zahăr Vanilinat
5 gălbenuşuri
170 g făină
1 plic Pudding cu gust de vanilie
½ plic Praf de copt
100 g ciocolată rasă
100 g nuci măcinate
5 albuşuri
50 g zahăr

Pentru cremă:
500 ml frişcă vegetală
2 plicuri Zahăr vanilat Bourbon
250 g struguri negri (afine)
1 linguriţă Esenţă de rom

Pentru ornare:
Zahăr pudră cu aromă de vanilie (optional)

Se prepara atfel:
Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi gălbenuşurile până se obţine o spumă.
Se amestecă făina cu praful de budincă şi praful de copt, se amestecă cu spuma de unt şi se adaugă ciocolata şi nucile.
Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se amestecă în aluatul de mai sus.
Se toarnă aluatul într-o formă detaşabilă acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 24 cm- eu am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit. (Cuptor electric: 200 ºC(preîncălzit),Cuptor cu aer fierbinte: 180 ºC(preîncălzit),Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit) )
Timp de coacere: cca. 45 de minute (cuptor electric), 60 minute (cuptor cu gaz).
Cu ajutorul unei linguri se scobeşte uşor tortul răcit şi se lasă o margine cu grosimea de 1,5 cm.
Bucăţile de aluat scoase se fărâmiţează cu atenţie.
Se bate frișca și se amestecă cu zahărul Bourbon . Se adaugă 2/3 din firimituri, strugurii şi esența de rom și se amestecă încet.
Crema se aranjează sub forma unei cupole.
Restul de firimituri se presară deasupra împreună cu zahărul pudră.
Se dă la rece până la servire.
Decorati cu un ciorchine de strugure inainte de servire (optional).
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alinei, Blog de sotie fericita  

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu