Galuste cu prune


Reteta de la Daniela Rada

Ingrediente:
1 kg cartofi albi
1 kg prune
2 oua
250 gr faina
Sare
5 linguri pesmet
50 gr unt
100 gr zahar
Cartofii se spala si se pun la fiert. Cand sunt fierti se curate de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Peste cartofi adaugam cele 2 oua, putina sare si faina.
Va rezulta un aluat destul de lipicios dar nu mai adaugati faina caci galustele se vor intari la fiert.
Prunele le spalam si le scoatem samburii.
Intr-o tigaie topim untul peste care adaugam pesmetul si il prajim putin pana se rumeneste. Apoi adaugam zaharul.
Pentru a forma galustele lucram cu o suprafata plina de faina. Luam cam o lingura de aluat si cu mainile pudrate cu faina acoperim pruna, formand galusca.
Dupa ce am facut toate galustele punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba se pun galustele si se lasa la fiert aprox 10 minute.
Dupa ce au fiert se scot pe o tava si se tavalesc prin pesmetul rumenit.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la daniela gasiti pe blogul ei, Daniela Rada in bucatarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu