Rulada cu gem de mure si nuci


Reteta de la Andreea Pintea

Un desert cu gust de copilărie. Îl preparăm foarte repede și ne bucurăm de el alături de o cafea aburindă sau o cană de lapte.
Ingrediente – aproximativ 8 felii
3 ouă
115 grame zahăr – de preferat pudră
75 grame făină
1 lingură apă clocotită
90-100 grame gem sau dulceață

Preparare
Se încălzește cuptorul la 200 grade și pregătim o tavă – de dimensiune medie, cu hârtie de copt. Ouăle se bat foarte, foarte bine zahărul. Când ajung la consistența unei creme se adaugă făina, cu grijă, și se încorporează, iar apoi se adaugă lingura de apă clocotită, amestecând, din nou, cu mare grijă.
Se toarnă în tavă, se nivealează și se coace pentru aproximativ 10 minute.
Între timp așezăm pe masa de lucru o foaie de copt de dimnesiunea tăvii, foaie de copt pe care o pudră apoi cu zahăr pudră. Blatul copt îl răsturnăm rapid peste foaia de copt și cu grijă înlăturăm foia de deasupra – cea pe care am copt blatul. Se unge rapid cu dulceața din cămară – eu am optat pentru un gem de mure și nuci, o delicatețe! Se rulează rulada, pe lung, având grijă ca îmbinarea dintre capete să fie în partea de jos și strângem bine în această formă pentru aproximativ 1 minut, după care lăsăm rulada să se răcorească.
O servim cu zahăr pudră sau putem prepara rapid o glazură de ciocolată.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu