Saleuri (2)


Reteta de la Andreea Pintea

Ingrediente
115 grame făină
un vârf de sare
115 grame unt
75 grame cașcaval – Cheddar sau emmelter, răzuit
un vârf de piper cayenne
1 ou bătut
semințe de susan, mac sau sare
Preparare
Preîncălzim cuptorul la 200 grade. Făina şi untul se freacă rapid, foarte bine, pentru a obţine un aluat sub formă de firmituri. Apoi se adaugă toate celelalte ingrediente, cu precizarea că din oul bătut vom adăuga doar jumătate, restul urmând să îl folosim pentru a da culoare saleurilor noastre. Frământăm foarte bine aluatul obţinut şi apoi îl întindem pe o masă de lucru uşor înfăinată. Îl decupăm în forme cât mai variate şi cât mai îndrăzneţe. După ce am terminat de format saleurile le ungem cu oul bătut ce ne-a mai rămas şi presărăm seminţe din care avem poftă şi din care dorim. Le coacem în tăvi pe foaie de copt pentru 10-12 minute, până când sunt uşor rumene. Le lăsăm să se răcorească pentru câteva minute, iar mai apoi le pregătim pentru le savura.
Uşor de preparat, rapide şi super delicioase, numai bune pentru un aperitiv la o masă festivă, sau pentru o ronţăială de duminică în faţa televizorului.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu