Salata de vinete cu tahini



Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda     

Ingrediente:

200 gr vinete coapte şi tocate, după metoda tradiţională
2 linguri pasta tahini
1 lingura de ulei de soia sau floarea soarelui
1 căţel de usturoi
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 lingura de ceapă roşie tocată fin

1. Ceapa se ţine în apă rece cu oţet, timp de 15 min.
2. Zdrobiţi căţelul de usturoi şi tocaţi-l mărunt, apoi adăugaţi-l la vinete.
3. Pentru a face salata, folosiţi un bol de sticlă sau ceramică. Frecaţi vinetele cu lingura de ulei şi zeamă de lămâie. Când încep să se albească adăugaţi şi pasta tahini şi continuaţi să amestecaţi până se omogenizează.
4. Presaraţi ceapă, amestecaţi din nou şi potriviţi de sare.
Asta e tot, simplu ca bună ziua şi gustos de-ţi lingi degetele!

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu