Reteta de la Raluca Balogh
Blatul copt si racit se taie in trei fasii inguste:
Pentru crema de ciocolata avem nevoie de un borcan de 400 g nuttela,250g unt care trebuiesc sa fie la temperatura camerei apoi le mixam impreuna pana la omogenizare.
Pt crema de branza, avem nevoie de 250 g branza dulce de vaci pe care o punem in blender cu 2 lg zahar(se poate pune si mai mult zahar dar mie nu-mi place sa fie prea dulce) si mixam pana devine ca o crema dupa care batem spuma 150-200 g frisca si apoi o incorporam in crema de branza.
Pt sosul caramel avem nevoie de 4-5 lg zahar,100 g unt si 70-100 ml frisca lichida.caramelizam zaharul si cand are o culoare usor maronie adaugam frisca lichida,mai ttinem 2-3 min pe fok si apoi adaugam untul, mai lasam un minut si gata.lasam sa se raceasca.(zaharr se poate pune si mai mult depinde cat de dulce va place)
Pt sirop avem nevoie de 1 plic capucino hazelnut (sau de care va place) si 180 ml apa clocotita in care sa dizolvam ness-ul.Acuma...puteti folosi ce sirop va place sau puteti kiar sa nu insiropati blaturile.
Asamblare: Luam o fasie de blat o insiropam(sau nu) punem 1/2 din crema de ciocolata,apoi a 2-a fasie de blat la fel insiropam si pune restul de crema de cioc,punem si ultima fasie de blat pe care la fel o insiropam si peste care pune crema de branza, nivelam.Taiem prajiturica noastra in bucatele potrivite pe care, la servire le ornam cu putin caramel(sau mai mult)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu