Cheesecake cu visine


Reteta de la Carmen Tobias

Ingrediente blat:

-175 g faina integrala( merge si cu alba)
-un praf de sare, un praf de scortisoara,
-75 g unt rece
-50 g zahar brun
-1 ou

"Crema" de branza

-400 g visine( crude, din compot sau dulceata)
-100 g unt
-3 oua
-500 g branza de vaci ( eu am folosit urda dulce)
-100 g zahar brun
-2 linguri amidon
-3 linguri suc de lamaie,
-zahar pudra(optional)

Cum se procedeaza:

Se framanta toate ingredientele pentru blat, aluatul obtinut se da la frigider pentru o jumatate de ora, invelit in folie alimentara.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(tava rotunda de 26 de cm).
Pentru umplutura se topeste untul,se amesteca zaharul cu branza, untul, amidonul, galbenusurile si lamaia.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza la final. Jumatate din crema obtinuta se repartizeaza pe blat, se pun visinele si se adauga restul de crema.
Se coace cca 60 de minute si se serveste calda sau rece, presarata cu zahar pudra sau cu un sirop de ciocolata, visine etc! Enjoy! :)

Mai multe retete si alte minunatii handmade gasiti pe blogul My world in a jar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu