Prajitura cu piersici si bezea


Reteta de la Alina Codrean  

 E o prajitura simpla la care nu e nevoie sa cantariti ingredientele ci este nevoie sa folositi aceeasi masura mereu ( eu am folosit 1 cana de 250 ml).
Aveti nevoie de:

5-6 piersici
5 oua
2 cani zahar
1 cana lapte
1 cana ulei
2 cani si jumatate de faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 lingurita otet
un praf de sare

Se prepara astfel:
-separati albusul de galbenus de la toate cele 5 oua
-peste galbenusuri puneti o cana de zahar si zaharul vanilat si cu un mixer ( eu am folosit KitchenAid-ul pe care il ador)
-amestecati pana galbenusurile se deschid la culoare si isi maresc putin volumul
adaugati apoi cana de ulei, mixand mereu, apoi laptele, faina si la final praful de copt stins cu o lingurita de otet
-compozitia pentru aluat este destul de lichida dar sa nu va speriati caci asa este normal
-puneti aluatul intr-o tava ( 28x38 cm ) acoperita cu hartie de copt si dati tava la cuptor (preincalzit) la 180 grade pentru 5-10 minute
-taiati piersicile in 2 sau in 4 bucati (depide cat de mari sunt)
-cand aluatul s-a intarit putin scoatem tava din cuptor si aranjam fructele peste aluat apoi bagam iarasi tava in cuptor pentru inca 20-25 minute
-intre timp bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si cu cana ramasa de zahar
cand aluatul e copt scoateti tava din cuptor si puneti albusurile batute deasupra fructelor
-dati iarasi tava la cuptor la 155-160 grade (pe raftul din mijloc) pentru aproximativ 1 ora sau chiar 1 ora jumatate
-bezeaua deasupra va capata o culoare placuta,aramie, iar inauntru va fi alba si gumata
-cand e gata prajitura o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca bine inainte de a o servi

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alinei, Blog de sotie fericita   




3 comentarii:

  1. ce bine arata ..mn,mn,mn...cred ca e gustoasa ,am facut si eu dar cu mere

    RăspundețiȘtergere
  2. Dac e gata blatul cum o mai tinem 1 h, 1h jumate sa se coaca bezeaua?, nu se arde blatul?. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum se vede si in poze nu se arde!Temperatura trebuie scazuta in momentul in care se coace bezeaua! :)

      Ștergere