Cornulete cu magiun de prune


Reteta de la Angela Lapadat   

Ingrediente:

- 900 gr faina
- 300 gr untura
- 3 galbenusuri
- ½ drojdie proaspata (25 gr)
- 150 ml lapte caldut
- 1 lingura zahar
- 1 strop sare
- smantana daca e cazul

Mai avem nevoie de:

- magiun de prune
- zahar praf
- 1 pliculet zahar vanilat

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle, aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu untura si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana obtin un aluat elastic nelipicios.
Impartim aluatul in 2-3 parti egale si le intindem pe rand. Taiem aluatul in forma de patratele si punem pe fiecare magiun de prune, impaturam dupa bunul plac si asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor.
Cat inca sunt caldute le tavalim prin zahar praf amestecat cu un pliculet de zahar vanilat (macinat).

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours     



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu