Piersici


Reteta de la Daniela Rada

Ingrediente:
4 oua
1 pahar zahar
1 pahar de ulei
1 praf de copt
faina cat cuprinde (aprox. 800 gr)
Mod de preparare:
Se amesteca ouale, zaharul si uleiul, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana devine un aluat elastic si nu este lipicios.
Din acest aluat facem bilute de marimea unei nuci si punem bilele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem bilutele la foc mic cam 10-15 minute.
Scobim fiecare bila cu si apoi le umplem cu crema.
Ingredient crema:
miezul bilutelor
1 pahar de zahar
200 gr unt sau margarina
Esenta de rom
3 linguri cacao
Mod de preparare crema:
Se amesteca miezul bilutelor cu margarina,zaharul si cacao in care adaugam esenta de rom.
Cu aceasta crema umplem fiecare biluta, dupa care le unim doua cate doua.
Punem intr-un castronel putin apa si un strop de colorant rosu, iar in alt castronel apa amestecata cu putin colorant galben.
Trecem piersicile prin apa colorata in rosu apoi prin cea in galben si la sfarsit prin zahar sau nuca de cocos.(eu am folosit cocos si zahar in amestec)

Mai multe retete delicioase de la Daniela gasiti pe blogul ei, Daniela Rada in bucatarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu