Reteta de la Alina Codrean
E o prajitura simpla la care nu e nevoie sa cantariti ingredientele ci este nevoie sa folositi aceeasi masura mereu ( eu am folosit 1 cana de 250 ml).
Aveti nevoie de:
5-6 piersici
5 oua
2 cani zahar
1 cana lapte
1 cana ulei
2 cani si jumatate de faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 lingurita otet
un praf de sare
Se prepara astfel:
-separati albusul de galbenus de la toate cele 5 oua
-peste galbenusuri puneti o cana de zahar si zaharul vanilat si cu un mixer ( eu am folosit KitchenAid-ul pe care il ador)
-amestecati pana galbenusurile se deschid la culoare si isi maresc putin volumul
adaugati apoi cana de ulei, mixand mereu, apoi laptele, faina si la final praful de copt stins cu o lingurita de otet
-compozitia pentru aluat este destul de lichida dar sa nu va speriati caci asa este normal
-puneti aluatul intr-o tava ( 28x38 cm ) acoperita cu hartie de copt si dati tava la cuptor (preincalzit) la 180 grade pentru 5-10 minute
-taiati piersicile in 2 sau in 4 bucati (depide cat de mari sunt)
-cand aluatul s-a intarit putin scoatem tava din cuptor si aranjam fructele peste aluat apoi bagam iarasi tava in cuptor pentru inca 20-25 minute
-intre timp bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si cu cana ramasa de zahar
cand aluatul e copt scoateti tava din cuptor si puneti albusurile batute deasupra fructelor
-dati iarasi tava la cuptor la 155-160 grade (pe raftul din mijloc) pentru aproximativ 1 ora sau chiar 1 ora jumatate
-bezeaua deasupra va capata o culoare placuta,aramie, iar inauntru va fi alba si gumata
-cand e gata prajitura o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca bine inainte de a o servi
ce bine arata ..mn,mn,mn...cred ca e gustoasa ,am facut si eu dar cu mere
RăspundețiȘtergereDac e gata blatul cum o mai tinem 1 h, 1h jumate sa se coaca bezeaua?, nu se arde blatul?. Multumesc.
RăspundețiȘtergereDupa cum se vede si in poze nu se arde!Temperatura trebuie scazuta in momentul in care se coace bezeaua! :)
Ștergere