Kinder Pingui


 Reteta de la Angela Lapadat   


 Ingrediente blat:

- 2X 3 oua
- 2X 50 gr zahar
- 2X 15 ml lapte
- 2X 70 ml ulei
- 2X 25 gr gris fin
- 2X 15 gr cacao
- 2X 40 gr faina
- 2X 1 linguri miere
- 2X 1/2 lingurita praf de copt
- 2X 1/2 pliculet zahar vanilat

Ingrediente crema:

- 300 gr lapte condensat
- 300 ml smantana pentru frisca
- 100 ml lapte
- 4 foi gelatina
- 2 pliculete zahar vanilat

Ingrediente glazura 1:

- 60 gr ciocolata
- 35 gr unt/margarina
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita apa

Ingrediente glazura 2:

- 100 gr ciocolata
- 50 gr unt/margarina
- 50 ml smantana pentru frisca

Facem 2 blaturi astfel: galbenusurile le batem cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma cremoasa. Faina o amestecam cu praful de copt, grisul si cacaoa si adaugam la crema de galbenusuri. Adaugam apoi treptat laptele, uleiul si mierea. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet cu o lingura de lemn in amestecul de galbenusuri. Turnam amestecul intr-o tava (23/33) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute.
Intre timp vom pregati crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o batem cu zaharul vanilat pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat. Lasam la rece pana cand se intareste putin.
Intindem jumatate din crema pe un blat (racit) si dam din nou la rece, timp in care vom pregati prima glazura. Punem toate ingredientele intr-un vas si le topim la foc mic. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Turnam peste crema si intindem usor avand grija sa nu se amestece cu crema. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, apoi intindem cealalta jumatate din crema, acoperim cu al doilea blat si intindem uniform a doua glazura, care o pregatim exact la fel ca si prima glazura, doar ca o intindem calda. Dam din nou la rece pana se intareste glazura de deasupra.
Se taie cu un cutit bine ascutit si umezit cu apa fierbinte.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours     



4 comentarii:

  1. Scuze dar ce inseamna 2¥50 zahar, 2¥3 oua,...as vrea s -o fac dar n -am inteles multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. pai cum sunt doua blaturi cred ca se multiplica cu doi reteta

    RăspundețiȘtergere
  3. cum sunt doua blaturi cred ca se multiplica reteta

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi spuneti ,va rog unde se gaseste lapte condensat? Nu am folosit niciodata. Sau se poate inlocui cu altceva!?

    RăspundețiȘtergere