Caise cu branza si fistic


Reteta de la Cosmin Ordean Boc   
 Daca tot s-a terminat vacanta si trebuie sa ne reapucam cu drag si spor de lucru ce ar fi sa incepem treaba cu ceva deosebit , sa ne readucem rapid la loc in minte zilele toride de vara?

Notati? Nu este neaparata nevoie este atat de simplu incat memoria este suficienta...
4 portii
timp de preparare 5 minute
Avem nevoie de :

6-7 caise ( putem folosi si piersici )
2-3 linguri de zahar brun
100 g. fistic sarat si prajit
1 lingura de ulei de masline
150 g. de branza de capra foarte putin sarata
Desfacem caisele in jumatati ( scoatem si samburii cu aceasta ocazie ) si presaram zaharul brun peste ele.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si dupa ce il incingem , caramelizam pe ambele parti caisele incepand cu fata pe care am presarat zaharul. Procesul nu trebuie sa dureze mai mult de cateva minute ( mai precis pana zaharul incepe sa se caramelizeze ) altfel caisele se inmoaie prea tare.
Le scoatem pe o farfurie...le umplem cu branza si presaram peste fisticul macinat ( spart grosier cu cutitul de bucatarie ).
Serviti imediat cat caisele sunt inca calde...

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu