Quark cu zmeura si aceto balsamico



Reteta de la Cosmin Ordean Boc   

Hmmm...sa recapitulam , pentru spectacolul din aceasta luna a provocarii Dulce Romanie , a carei gazde am avut onoarea sa fim , am pregatit pana acum "Inghetata de vanilie haute couture" si "Crepes S&B" , asa ca nu putean incheia luna fara o alta reteta originala care sa contina toate cele trei ingredientele, reteta care ne-a cucerit pe toti de la mic la mare extrem de rapid...asa ca va invitam la degustare...

Timp de preparare: 10 min
Portii: 4

Avem nevoie de:
150 g branza dulce ( sau foarte putin sarata ) de capra
150 g quark
1 limeta
un baton de vanilie
cateva frunze de melisa
20-30 bucati de zmeura
10 ml glasata di balsamico
zahar pudra pentru ornat

Spalam bine de tot cu apa fierbinte limeta. O stergem cu un servet uscat si apoi razuim coaja avand grija sa luam numai partea ei verde.
Crestam pe mijloc batonul de vanilie si razuim cu un cutit interiorul.
Intr-un bol amestecam cele doua feluri de branza pana cand capata o consistenta pastoasa , adaugam apoi vanilia, coaja de limeta si amestecam bine pana se omogenizeaza .
Acoperim bolul cu o folie si il punem in frigider unde il lasam cam 15 minute sa se patrunda bine aromele.
Spalam cu atentie zmeura si o punem pe un servet de hartie pentru a se usca.
Punem in interiorul fiecareia cateva picaturi de crema de balsamico ( cel mai usor este cu o pipeta ) si punem zmeura cu atentie peste branza.
Ornam cu zahar pudra si cateva frunzulite de melisa.
Hmmm... un vis de vara!

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu