Chili con Carne


Reteta de la Angela Lapadat  


Ingrediente:

- 300 gr carne tocata
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 2-3 catei usturoi
- 2 lingurite chimen macinat
- ½ lingurita chimen seminte
- fulgi de chili dupa gust
- ½ lingurita zahar
- 1 lingurita oregano
- 2 frunze dafin
- 1 conserva rosii cubulete
- 1 conserva fasole rosie
- 1 conserva mica porumb
- sare, piper
Mod de preparare
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam usturoiul pisat, chimenul, fulgi de chili in functie de cat de picant vrem sa fie preparatul final, condimentam cu sare si piepr si lasam la foc mediu. Dupa cateva minute adaugam conserva de rosii, zaharul, foile de dafin si oregano. Acoperim vasul si lasam sa fiarba incet pana se inmoaie carnea. Cu cateva minute inainte de a fi gata carnea, adaugam fasolea si porumbul (pe care le-am scurs in prealabil de zeama din conserva) si mai lasam pe foc 15-20 minute.
In mod normal se serveste cu tortilla, dar la fel de bine merge si cu orez.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu