Un desert facut in jar !!!!


Reteta de la Magda Adina     

Simplu si bun!    

Acest desert a pornit de la dorinta mea de a face un desert la iarba verde , nu un desert adus de acasa si servit la gratar , ci pur si simplu un desert facut la gratar , sau mai bine zis in jar . Mi-am propus ca de acum incolo , la fiecare iesire la gratareala , asa cum imi place mie sa-i spun , sa fac cate-un desert de fructe pe gratar , sau de ce nu , in jar , asa cum l-am facut si pe acesta !

Ptr 4 portii aveti nevoie de :

- 4 mere ;
- stafide ;
- miere de salcam ( ptr cei carora le este frica sa gateasca mierea la aceasta temperatura , le recomand zaharul brun !! );
- zahar cu scortisoara ( eu am avut o rasnita cu acest amestec , insa puteti pregati de acasa putin zahar amestecat cu scortisoara pudra )
- folie de aluminiu ptr impachetat ;
- betisoare de frigarui ptr servit ;

V-am povestit in postarea anterioara cum am sarbatorit noi ziua de 1 Mai , iar dupa ce am facut frigaruile de legume si carnita la gratar , am pregatit si acest desert .
Dar , gata cu vorba , trecem la prepararea acestui desert complicat !! )))
Merele spalate de acasa , le taiati in sferturi , le curatati de cotor si samburi , apoi le taiati cubulete .
Pregatiti patru bucati de folie ( 4 bucati generoase ) , si puneti pe fiecare folie cate-un mar taiat cubulete .
Rasnitati putin zahar cu scortisoara, picurati apoi putina miere, si inveliti cu grija prima portie de mere in folie, facandu-i acesteia un mot!! Procedati la fel si cu celelalte trei mere !!!
Le faceti motate ptr a le putea scoate mult mai usor din jar , evitand astfel sa rupeti folia si sa ramaneti cu desertul in jar !!:);)
Ptr pozele in care am avut nevoie de asistent , ii multumesc lui M , iar daca vreti sa-i vizitati casuta , il gasiti aici !!!
Aranjati frumos foliile cu mere si stafide in jar , si puneti peste fiecare gramajoara cateva bucatele de jar incins .Lasati gramajoarele in jar , circa 10 minute !! Cand simtiti miros de mere coapte inseamna ca acestea sunt gata !!!
Prindeti cu grija fiecare gramajoara de motzul facut din folie si o scoateti pe o farfurie .Eu le-am scos pe toate pe o bucata de lemn , si le-am lasat cateva minute sa se raceasca .
Intre timp G mi-a adunat cateva branduse ptr prezentare , iar pe aceasta cale ii multumesc din suflet !!Ptr a nu se scurge tot siropul din folie , va recomand sa puneti doua coli de folie in loc de unul !!
Puneti pe cate-o farfurie , cate-o gramajoara de desert si desfaceti folia .Daca desertul nu este suficient de dulce , mai puteti presara putin zahar cu scortisoara !
Serviti acest desert caldut !!!

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu