Reteta de la Dana Burlacu
Asadar, tocineii sunt o mancare bucovineana pe baza de cartofi . Cred ca bucovinenii subscriu cand spun ca sunt absolut deliciosi.
Sa trecem la treaba daca vrem sa mancam.
Ingrediente:
- 7-8 cartofi mari
- 1 ou
- 1 lingura rasa sare
- 3-4 linguri de branza sarata (de oi, telemea )
- 1-2 linguri faina
- Ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
Cartofii curatati de coaja se spala si se dau pe razatoarea mica. Daca vi se pare ca au lasat multa apa se poate scurge din ea. Apoi adaugam oul, branza, sarea , faina si amestecam bine compozitia.
Punem uleiul in tigaie la foc si atunci cand este incins, luam cu lingura din compozitie si prajim pe ambele parti. Tocineii trebuie sa fie rumeniti si nu foarte grosi ca sa se poata praji.
Cand sunt gata se scot pe servetele pentru a elimina surplusul de ulei.
Tocineii se servesc calzi cu smanata.
Incercati aceasta reteta, garantez pentru deliciul ei.
da sunt foarte eu fac uneori
RăspundețiȘtergereNoua ne plac si cu usturoi.
RăspundețiȘtergereincercati si cu piper
RăspundețiȘtergere