Stir fry de vita cu noodles


 Reteta de la Bubulina Gospodina 


Ingrediente:

Pt marinata:
2 linguri sos de soia
2 linguri ulei de susan sau de floarea soarelui
1 lingura zahar
1 lingura amidon de porumb
jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
Restul ingredientelor:
350 gr carne vita
250 gr noodles
2 linguri sos de soia
5 cepe verzi
1 ardei verde mediu
5-6 baby corn
100 ml apa
jumatate pachet sos chow mein

Pentru inceput amestecam toate ingredientele pt mainata. Spalam si curatam carnea de pielite, o taiem felii cat se poate de subtiri si apoi le taiem fasii. Mie mi-au iesit fasii de 8 cm lungime si 3 latime. Amestecam carnea cu marinata preparata mai devreme si dam la frigider peste noapte (acoperim cu folie alimentara).

Intr-un wook incingem bine 2 linguri de ulei de susan si prajim carnea pe ambele parti pt aprox. 4-5 minute apoi o scoatem intr-un bol. Intre timp am fiert noodles, conform instructiunilor de pe ambalaj astfel incat sa iasa al dente. Aici nu va pot spune cu exactitate timpul pentru ca acesta difera de la marca la marca.
Incingem alte 2 linguri de ulei si adaugam ceapa taiata fasii si baby corn taiat in bucatele mai mari.

Dupa 1 minut, adaugam si ardeiul taiat fasii, lasam putin pe foc (tot cam un minut) si adaugam sosul chow mein. Dupa 2 minute, adaugam carnea, sosul de soia si 100 ml apa. Atentie la sosul de soia! Cel pe care il folosesc eu nu este foarte sarat asa ca este bine sa gustati din mancare si sa ajustati dupa bunul plac.

Lasam sa fiarba 3 minute legumele si apoi adaugam noodles pe care le-am fiert mai devreme. Amestecam, mai lasam 1 minut si gata!
Sa aveti pofta!

Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com



Un comentariu:

  1. asta vreau sa fac , am tot ce trebuie, fara sosul chow mein, sper sa gasesc aici in sf. catharines , merci ptr. reteta

    RăspundețiȘtergere