Cartofi noi cu oua de prepelita si leurda



Reteta de la Magda Adina      

Simplu si bun!

Ingrediente :
1 kg cartofi noi
1 /2 lingurita sare
1 vf lingurita piper alb
5 linguri ulei de masline
12 oua de prepelita
1/2 legatura leurda

Curatati cartofii , ii spalati , apoi ii puneti intr-o oala cu apa si putina sare si ii fierbeti circa 10 minute. Dupa ce au fiert , ii strecurati si ii puneti intr-o tava usor umezita in care puneti hartie de copt.

Presarati sare si piper peste ei , ii stropiti cu uleiul de masline si-i bagati in cuptorul preincalzit ptr 20 de minute .Daca vreti sa se rumeneasca frumos pe ambele parti , dupa primele 10 minute ii intoarceti cu grija pe partea cealalta .

Pana cartofii se fac la cuptor , puneti ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa calduta si un vf lingurita de sare si lasati-le sa fiarba 5 minute .Dupa ce au trecut cele 5 minute , puneti apa rece peste ele si le lasati sa se raceasca , apoi le curatati de coaja si le taiati in jumatate .

Spalati frunzele de leurda , apoi tocati-le marunt. Presarati peste ele putina sare si le zdrobiti putin cu mana .

Serviti cartofii cu ouale fierte , iar deasupra presarti leurda .

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu