Fursecuri cu ovaz, nuca si ciocolata


Reteta de la Ana Croitoru

Un desert  Simplu si bun!
Un titlu lung dar niste fursecuri delicioase si foarte usor de pregatit.

Din cantitatile de mai jos mi-au iesit 28 de bucati.

Ingrediente:

- 125 g faina alba

- 50 g faina integrala

- 1 lingurita praf de copt


- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

- un praf de sare

- 140 g fulgi de ovaz

- 100 g nuca taiata marunt (eu am pus 50 g caju si 50 g nuca)

- 100 g merisoare (dar se pot inlocui cu stafide)

- 100 g ciocolata neagra(fara crema)

- 150 g unt, tinut la temperatura camerei

- 150 g zahar

- 1 ou

Preparare:

1. Intr-un bol amestecam faina +praful de copt+bicarbonatul+sarea. Lasam deoparte.

2. In alt bol amestecam nuca maruntita + ciocolata taiata bucatele+merisoarele+fulgii de ovaz.

3. In al 3-lea bol mixam untul cu zaharul pana devine spuma si zaharul nu se mai simte intre dinti iar apoi adaugam oul si mixam pana se incorporeaza.

Cu o spatula incorcoporam faina, praful de copt, bicarbonatul si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. La final adaugam si amestecul de nuca, ciocolata, merisoare si fulgii de ovaz. Cu grija amestecam lejer pana se incorporeaza. Nu trebuie amestecat foarte mult.

Pana se incalzeste cuptorul la 180 grade C lasam aluatul la frigider. Tapetam cu foaie de copt o tava si cu mana umeda facem bilute pe care le aplatizam cu o furculita. Lasati destul de mult loc intre fursecuri fiindca la cuptor isi vor dubla dimensiunea.
Coacem in jur de 10 minute pana fursecurile sunt aurii si atinse in partea din mijloc sunt inca usor moi. Nu va faceti griji ca sunt necoapte fiindca pana se racesc se mai coc.
Cat se coace o tava de fursecuri, aluatul poate fi tinut la frigider.
Le lasam la racit pe un gratar de sarma. Se pastreaza intro cutie inchisa ermetic, in jur de o saptamana la temperatura camerei. Daca rezista tentatiei, ele sau noi! :)

Mai multe retete delicioase de la Ana, gasiti pe blogul ei Paine si desert


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu