Reteta de la Mihai Lambru
O salata gustoasa numai buna in perioada asta, cand au aparut cartofii noi.
Ingrediente:
aprox. 500 g cartofi noi, cat mai mici
150 ml iaurt
o lingura de mustar Dijon cu boabe
o lingurita de mustar obisnuit
o lingura de otet
un catel de usturoi tocat marunt
2 fire de ceapa verde
sare, piper
Se fierb cartofii intr-o oala cu apa si sare. Cand apa incepe sa fiarba, se micsoreaza focul si se mai lasa pe foc aproximativ 15 de minute, pana cand s-au inmuiat suficient, dar sunt inca fermi.
Cat timp fierb cartofii, se amesteca intr-un bol restul ingredientelor (cu exceptia cepei verzi) si se potriveste de sare si piper.
Se scurge apa din oala si se pun cartofii in apa rece, ca sa se opreasca procesul de gatire. Cand sunt raciti, se taie cartofii mai mari si se amesteca cu sosul de iaurt. Peste ei se adauga ceapa verde tocata marunt. Se poate servi alaturi de carne de pui sau curcan, dar neaparat alaturi de o salata verde simpla.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu