Am ales de data aceasta să peparăm clătite mai puţin obişnite, şi anume clătite cu morcovi.
Ingrediente:
1 1/2 cană de făină
3 linguri de zahăr brun
2 linguriţe de praf de copt
1 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
1/4 linguriţă de sare
1 cană de lapte
2 ouă, care se bat în prealabil
1 lingură de ulei
1 linguriţă de extract de vanilie
2 căni de morcovi, curăţaţi şi raşi fin – în medie 3-4 morcovi
1/4 cană de stafide, nuci, sau alune mărunţite.
Pentru topping am folosit smântână amestecată cu un gem mai acrişor.
Mod de preparare:
Prima dată se amestecă îngredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea. Noi am mai adăugat aici şi puţină scorţişoară.
Apoi separat am amestecat ingredientele lichide, pas cu pas. Am început cu laptele, pe care l-am turnat într-un vas mai înalt.
Am adăugat ouăle pe care le-am bătut mai înainte.
După amestecarea acestora am adăugat ingredientele uscate.
În final am adăugat: morcovul ras fin, stafide, esenţa de vanilie.
Ce a ieşit a fost un deliciu! Le-am savurat cu un sos făcut din smântână şi un gem acrişor de merişoare.
Mai multe retete delicioase de la Gabriela gasiti pe blogul ei Fusion Cooking!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu