Paste umplute cu ricotta si sos de rosii


Reteta de la Mihai Lambru     


Simplu si bun!     

Pentru sos:
o conserva de rosii
2-3 linguri ulei de masline extravirgin
2 catei de usturoi
1-2 chilly
sare, piper
optional, cateva rosii cherry

Pentru paste:
10-12 paste mari sub forma de cochilii (conchiglioni)
250 g ricotta
un ou
100 g mozarella
cateva fire de chives (sau ceapa verde)
o lamaie
3-4 linguri ulei de masline extravirgin

Sosul:
Se da prin blender conserva de rosii. Intr-o tigaie se incalzeste usor uleiul de masline apoi se adauga chilly si usturoiul tocat marunt si se lasa pe foc 1-2 minute. Se toarna apoi in tigaie rosiile si se mai lasa la foc mic inca vreo doua minute sa se ingroase un pic si sa se lege de gust. Se ia tigaia de pe foc si se potriveste de sare si piper. Daca vreti putina textura in sos, puneti sosul intr-un bol sa se raceasca si mai rumeniti in tigaie si rosiile cherry.
Pastele:
Se fierb pastele 9-10 minute, pana sunt al dente. Se scurg de apa si se lasa se raceasca.
Se prepara umplutura: se amesteca ricotta cu oul batut, mozarella, zeama de la jumatate de lamaie si 3 sferturi din ceapa verde tocata marunt.
Se ia o oala sau un vas yena cu capac si se picura in el uleiul de masline si zeama de la cealalta jumatate de lamaie.
Se iau pastele racite, se umplu si se asaza in oala. Se toarna deasupra sosul de rosii si se presara deasupra rosiile cherry rumenite.
Se pune capacul si se da oala la cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute. Se scoate apoi capacul si se mai lasa la cuptor inca 15 minute.
Se pune cate o portie de paste in farfurie si se presara deasupra restul de ceapa verde.
Se serveste alaturi de un pahar de vin rosu.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu