Lipii integrale


Retetea de la Flory Avram  

Ingrediente:

500 g faina integrala de grau
320 ml apa
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
2 linguri ulei de masline

Am cernut faina intr-un bol si am adaugat sarea,bicarbonatul si uleiul de masline,apoi am framantat adaugand apa calduta putin cate putin.
Aluatul obtinut l-am lasat sa se odihneasca acoperit o jumatate de ora ,apoi l-am impartit in 12 bilute pe care le-am intins cu sucitorul cat am putut de subtiri.
Am copt lipiile intr-o tigaie cu peretii grosi,vreo 2-3 minute pe fiecare parte pana s-au rumenit usor,intepandu-le din loc in loc cu furculita.
Cand sunt gata le acoperim cu un prosop de bucatarie,astfel nu riscam sa se intareasca.Cand s-au racit le putem pune intr-o punga de plastic si pastra la rece.
Le putem servi cu prosciutto,branzeturi,rosii,salata sau cu ceea ce doriti si va place mai mult .Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de al Flory gasiti pe blogul Retete fel de fel. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu