500 g faina integrala de grau
320 ml apa
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
2 linguri ulei de masline
Am cernut faina intr-un bol si am adaugat sarea,bicarbonatul si uleiul de masline,apoi am framantat adaugand apa calduta putin cate putin.
Aluatul obtinut l-am lasat sa se odihneasca acoperit o jumatate de ora ,apoi l-am impartit in 12 bilute pe care le-am intins cu sucitorul cat am putut de subtiri.
Am copt lipiile intr-o tigaie cu peretii grosi,vreo 2-3 minute pe fiecare parte pana s-au rumenit usor,intepandu-le din loc in loc cu furculita.
Cand sunt gata le acoperim cu un prosop de bucatarie,astfel nu riscam sa se intareasca.Cand s-au racit le putem pune intr-o punga de plastic si pastra la rece.
Le putem servi cu prosciutto,branzeturi,rosii,salata sau cu ceea ce doriti si va place mai mult .Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu