Impletitura cu mac


  Reteta de la Judy Elisabeta Fat    

225 g faina , 1 lingurita de sare , 1 lingura si jumatate de zahar , 2 linguri lapte praf , 1 lingurita drojdie uscata , 175 ml apa calduta , 2 linguri ulei , 5 linguri de seminte de mac. Pentru suprafata: un galbenus de ou , 1 lingura lapte , 1 lingura zahar praf , seminte de mac.
Se cerne faina impreuna cu sarea,se adauga laptele praf,zaharul , drojdia,uleiul si apa calduta.
Se framanta un aluat omogen care se dezlipeste de pereti bolului.
Se adauga semintele de mac si se mai framanta pana se inglobeaza macul.
Se lasa la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul(circa o ora).
Cand aluatul este dospit,se mai framanta cateva minute,se imparte in trei parti egale si din fiecare se ruleaza un cilindru de circa 30 cm lungime.
Acesti cilindri se impletesc,se lipesc bine capetele si se aseaza pe o tava unsa cu ulei.Se lasa iar la dospit(sa-si dubleze iar volumul).
Se bate galbenusul cu lingura de lapte si zaharul praf si se unge toata suprafata impletituri.
Se presara cu mac si se baga in cuptorul preincalzit la 200ºC pentru 30-35 minute.
Cu un pahar de lapte este divin!!!Pofta buna!!!

Mai multe retete delicioase de la Judy gasiti pe blogul De toate       



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu