Biscuiti cu merisoare si alune



Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda     

 A fost dragoste la prima degustare cu aceşti biscuiţi!…pentru noi sunt absolut minunaţi! Pentru că vroiam neapărat ceva dulce de ronţăit:D, am intrat pe site-ul Good Food şi am găsit această reţetă de biscuiţi super buni.Se fac rapid şi la fel de rapid dispar:)))
* Am înlocuit fisticul cu alunele pentru că nu aveam la momentul respectiv, dar pentru că ne-au plăcut atât de mult, am tot repetat reţeta şi cu fistic,cu stafide sau doar cu ciocolată.♥

Ingrediente (aprox 15 buc)
175g de unt moale
85g de zahăr
1 linguriţă extract de vanilie
225g de făină
75g de alune nesărate şi prăjite
75g de merişoare uscate
•1. Se amestecă untul, zahărul şi extractul de vanilie cu o lingură de lemn.
•2. Se adaugă făina, apoi alunele şi merişoarele. Amestecăm cu lingura la început după care frământăm cu mâna până se obţine un aluat.La inceput va fi sfăramicios şi iţi dă impresia că nu se va lega/strange dar la final va fi cum trebuie…deci nu intraţi în panică:D.
•3. Aluatul se modelează ca un cilindru cu diametrul cam de 5cm.
•4. Se înfăşoară în folie alimentară, apoi se dă la rece 1 oră.Bine înfăşurat,aluatul va ţine foarte bine la congelator până la 3 luni.
•5. Dăm drumul la cuptor. Scoatem aluatul şi tăiem felii groase de 1 cm.
•6. Se pun biscuiţii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 12-15 minute la foc potrivit. Se răcesc complet pe tavă.
Luăm un pahar cu lapte sau ceai şi ne aşezăm cât mai confortabil ..cu grijă pentru că dispar repede:)).
Se păstrează foarte bine într-un borcan sau într-o cutie metalică…..sunt aşa de buni! Îi puteţi lua la muncă,la şcoală sau pur şi simplu când mergeţi la plimbare:).

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen    



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu