Felii cu crema de capsuni si ciocolata alba


Reteta de la Judy Elisabeta Fat    
                                                         reteta de primavara   

 Pt foi:520 g faina,170 g zahar,200 ml lapte,200 ml ulei,1 ou,o lingura cacao o lingurita bicarbonat(sau amoniac).Se freaca oul cu zaharul,se adauga ulei-ul, laptele, jumatatea cantitatii de faina, cacao, bicarbonatul. Se amesteca cu o lingura, se adauga restul fainii si se framanta cu mana pana devine un aluat omogen. Se imparte aluatul in 4 bucati egale, se intinde foaia si se coace pe dosul unei tavi acoperita cu foaie de copt, la foc mic cca 15 minute.
Crema:750 ml frisca,300 g capsuni,300 g ciocolata alba,100 g zahar,20 g gelatina,4 linguri zeama de lamaie.Se pune gelatina la hidratat in putina apa calduta.Capsunii se fac piure si se pun la foc cu zaharul si lamaia, se fierb 3-4 minute si se pun la o parte. 400 ml de frisca se pun la fiert cu ciocolata alba rupta in bucatele si cand ciocolata este topita luam de pe foc si amestecam cu piure-ul de capsuni si gelatina topita pe aburi.Se pune la rece.Restul de frisca se bate si cand crema incepe sa se lege adaugam si frisca.Se mai pune la rece pana este destul de solida sa poata fi intinsa.Se imparte crema intre cele 4 foi in egala masura.
Se orneaza cu glazura de ciocolata topita(eu am folosit cca 140 g de ciocolata in 100 ml frisca lichida)in frisca.Se poate topi si ciocolata alba cu care se pot trasa linii de decor!!!Se poate taia dupa cateva ore(in acest timp foile se inmoaie)...Pofta buna !!!

Mai multe retete delicioase de la Judy gasiti pe blogul De toate       



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu