Chocolate Creme Brulee/ Crema de zahar ars cu ciocolata


Reteta de la Alina Codrean   

Pentru patru porții aveți nevoie de :
ciocolată neagră 100 gr
ouă 3 buc
frișcă lichidă 400 ml
zahăr 5-6 linguri (+ 2-3 linguri pentru decor)
Se prepară astfel:

Intr-un vas bateți cu un tel ouălele apoi adăugați frișca lichidă și 3-4 linguri de zahăr.
Topiți la microunde ciocolata ruptă in bucați în prealabil.
Adăugați ciocolata peste frișcă și puneți vasul pe foc mic amestecând mereu până compoziția devine omogenă ( atenție nu lasați să se incalzească frișca prea tare! ).
Intre timp puneți 3-4 linguri de zahăr într-o oală la foc mic să se caramelizeze.Când zahărul devine arămiu deschis îl turnați in cele patru forme ceramice încercând să îl manevrați cât mai repede să nu se răcească.
Turnați imediat amestecul de frișcă-ouă-ciocolată în forme.
Preîncălziți cuptorul la 175 grade și dați formele la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute.
Când crema este gata, scoateți formele din cuptor și le lasați să se racească in bucătărie (nu la frigider) 2-3 ore.
Ardeți iar 2-3 linguri de zahăr pe care îl lăsați ușor să se tempereze și din care formați fire de zahăr ars pentru decor.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alinei, Blog de sotie fericita   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu