Chiftelute din dovlecei, vinete si ton


Reteta de la Angela Lapadat   

Ingrediente:
• 1 vanata
• 1 dovlecel
• 2 oua
• 2 catei usturoi
• 1 ceapa verde
• 2 felii paine inmuiate in lapte
• patrunjel dupa gust
• 50 gr cascaval ras
• pesmet cat cuprinde+pesmet pt tavalit
• sare
• piper
• 1 conserva ton in suc natural (160 gr)
• unt topit/ulei

Curatam vinetele si dovleceii si ii taiem in cubulete mici. Le punem la fiert pe aburi pentru 6-7 minute si apoi le lasam sa se raceasca. Intre timp, punem la inmuiat in lapte 2 felii de paine, fara coaja, pentru 10 minute.
Punem intr-un blender cubuletele de vanata si dovlecel cu feliile de paine stoarse bine, tonul scurs bine, ouale, patrunjel dupa gust, cateii de usturoi curatati si pisati, cascavalul ras si ceapa.
Dupa ce am mixat totul punem compozitia obtinuta intr-un vas de plastic si adaugam pesmet pana obtinem un aluat legat care poate fi modelat. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftele mai maricele pe care le trecem prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Stropim chiftelele cu unt topit sau ulei. Le coacem aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit. Dupa primele 15 minute, intoarcem chiftelele pe cealalta parte, le mai stropim putin si le coacem pentru inca 15 minute.

Pofta Buna!

Inspiratie: Laura Adamache

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu