Reteta de la Bubulina Gospodina
Ingrediente:
1 caracatita (2kg)
200 ml otet
250 ml apa
1 kg arpagic
5 catei de usturoi
150 ml ulei de masline
600 ml apa
300 ml suc de rosii concentrat
2 rosii
2 foi de dafin
200 ml vin rosu
8 linguri otet
2 lingurite oregano
2 lingurite si jumatate sare
1 kg cartofi
piper macinat
Dezghetam caracatita, o spalam bine si o curatam daca e cazul, desi in general, cele congelate sunt si curatate. O asezam frumos intr-o oala impreuna cu 200 ml de otet si 250 ml de apa. Punem capacul si fierbem la foc mediu pt 40 de minute.
Intre timp curatam ceapa si cu ajutorul a 2 scobitori, scoatem partea din mijloc.
Dupa ce caracatita s-a fiert, arucam apa, spalam bine caracatita si o portionam. Tinand caracatita de cap, indepartam capul si apoi taiem cate un tentacul si il portionam in bucati mici in partea unde e gros si in bucati mai mari, acolo unde e subtire. Capul se curata de pielea groasa si gealtinoasa si se taie felii.
Intr-o oala destul de mare punem sucul de rosii, rosiile decojite si pasate cu ajutorul robotului de bucatarie, caracatita, foile de dafin, cepele intregi, 8 linguri de otet, usturoiul intreg, sarea, piperul, uleiul si cele 600 ml de apa.
Lasam la fiert cu capacul pus, la foc mediu pentru 40 de minute, apoi adaugam cartofii curatati si taiati in cuburi, oregano si vinul.
Se lasa la fiert, la foc mediu, cu capacul pus pentru aprox 1 ora si jumatate, amestecand din cand in cand. Cand mancarea este gata, dam capacul la o parte si mai lasam putin pe foc, sa mai scada sosul. Servim alaturi de un pahar cu vin rosu.
Sa aveti pofta!
Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul eiwww.bubulinagospodina.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu