Paine putin altfel


Reteta de la Mirela Fussy

500 gr faina
1 lingurita sare 
2 linguri de ulei 
20 gr drojdie 
190 ml apa calduta 

unt cu mirodenii ( pe care il fac singura : in untul moale pun putina sare , piper si putin usturoi razuit marunt si niste ierburi parfumate - maieran ,oregano , marar , patrunjel - dupa gust

Se framanta un aluat de paine pe care il lasam la dospit ca. 30 de minute .
SE intinde o foaie pe care o ungem cu untul gata pregatit .
Apoi taiem foaia in dreptunghiuri de ca. 8x4 cm
Intr-o tava rotunda de tort punem hartie de copt si apoi in mijloc punem 2-3 dreptunghiuri de aluat in picioare , ca un cilindru , dupa care rand pe rand lipim cate o fasie pana cand am prelucrat aluatul ( pare complicat la prima vedere , dar nu este ;)

Se coace la ca. 180 de grade ca. 30 de minute , pana se rumeneste si cand este gata arata ca o floare de trandafir si se poate lua cate o *petala* la savurat :) pofta buna !









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu