300 gr faina, 3 linguri de osanza, 1 lingurita praf de copt, 1 ou, 100 gr zahar, 1 lingurita otet, esenta de vanilie, un praf de sare, gem, zahar pudra, 2 lingurite suc de lamaie, colorant alimentar.
Mod de preparare:
Am pus faina intr-un bol, am adaugat osanza si am amestecat (cu mana) pana am obtinut un aluat nisipos.
Am adaugat zaharul, ou, praful de copt stins cu otet, praful de sare si esenta.
Am framantat un aluat tare.
Am infainat masa si apoi am intins aluatul in foaie subtire.
Am decupat fursecurile cu o forma (inimioara) si le-am asezat in tava pe hartie de copt.
Le-am lasat 20 de minute la foc mediu.
Dupa ce s-au racit le-am pus glazura facuta din zahar pudra, suc de lamaie si colorant (am pus foarte putin colorant ca sa obtin un roz deschis).
Le-am servit alaturi de un cappuccino fierbinte si spumos!
Mai multe retete delicioase de la Dana, gasiti pe blogul Retete GG.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu