Placinta cu mere si nuci


 Reteta de la Adela Zilahi

Ingrediente:

300 gr faina alba tip 000
150 gr zahar
150 gr unt
1 ou
sare

Umplutura:

1 kg mere
100 gr zahar
sucul de la o lamaie
1/2 lingurita scortisoara macinata
100 gr stafide
50 gr nuca macinata
50 gr alune macinate

Ornat:

2 linguri zahar pudra
2 linguri visinata
2 linguri dulceata de caise

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la rece 2 ore.
Dupa acea, se scoate si se imparte in doua, 2/3 din aluat se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, in asa fel ca sa acopere peretii formei si se impunge cu o furculita.
Se curata merele si se dau pe razatoare, se stropesc cu sucul de la lamaie, adaugam zaharul, scortisoara, stafidele , nuca si alunele. Adaugam 2-3 linguri de apa si calim 10 min.
Merele calite se aseaza uniform peste aluat, apoi acoperim cu restul de aluat intins, apasam putin cu mainile si coacem in cuptorul incalzit 30 min pana ce devine auriu deasupra.

Dupa ce e gata coapta, se scoate si se unge cu dulceata de caise si se lasa la racit. 
Se pregateste glazura din zaharul pudra si visinata si se toarne deasupra.



Mai multe retete delicioase de la Adela gasiti pe blogul Ceva bun...ceva dulce




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu