Fursecuri cu gem si alune



Reteta de la Dianu Andreea   


Ingrediente:

200 g unt
100 g zahar
1 lingura smantana
300 g faina
½ pastaie vanilie
100 g gem/marmelada/pasta de fructe
250 g alune tocate

Mod de preparare:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga smantana si se omogenizeaza. Se adauga si semintele de vanilie. Se cerne faina se incorporeaza in crema de unt. Se formeaza o bila de aluat din care se rup bucatele mici si se formeaza bilute care se trec prin alune tocate si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Cu ajutorul manerului de la cutit sau altceva usor rotund se apasa in mijlocul fiecare bilute pentru a face o gaura in care punem cate o jumatate lingurita de gem.

Fursecurile se coc 15-20 minute la temperatura medie. Se pot pastra pana la 10 zile in cutii metalic inchise.



Mai multe retete delicioase pregatite de Andreea gasiti pe blogul Pasiune pentru bucatarie    




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu