Dulceata de portocale
Reteta de la Geioan Geioan
E vremea portocalelor si mi-am amintit ca in vara , in arsita din Camarga am gustat o minunata amara si aromata dulceata de portocale asa cum se servea pe vreme bunicilor nostrii :cu un pahar cu apa rece ca gheata . Minunat!
Gospodinele frantuzoaice au spus asa :
9 portocale intregi + 1 lamaie se inteapa cu o scobitoare pe toata coaja din loc in loc dar fara a ajunge la miez si se asaza intr-un vas cu apa rece pentru 24 de ore , schimband apa din cand in cand .
Trecute cele 24 de ore se decojesc si se taie cuburi . Coaja portocalelor se curata de coaja alba si se taie la randul lor cuburi. Se cantaresc toate ( cuburile de portocale , lamia si coaja de portocale ) in teorie ar trebui sa fie 700 g ( dar cum teoria si practica nu sunt la fel desi ar trebui sa fie , cantarim cu rigurozitate ). La 700g de fructe se adauga 650 g zahar si se pun la foc mic, miiiic , mic , mic . Minuscul !!!! Doar cat sa se topeasca zaharul nu si sa caramelizeze ! Totul pentru vreo 3 ore amestecand cu rabdare , usor , usor , usor . Fierbinte se toarna in borcane .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu