Briose din foietaj cu legume si scoici



Reteta de la Magda Adina 
Ingrediente :
  • 800 g aluat foietaj ( 15-16 patratele – gasiti la Kaufland  )
  • 1/2 praz
  • 200 g ciuperci pleurotus
  • 200 g scoici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei capia, rosu
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 20 g unt ( ptr uns tava)
  • 3 linguri de faina ( ptr tapetat tava)
Puneti intr-o craticioara 1 l de apa si 1/2 lingurita sare , iar cand apa incepe sa clocoteasca , adaugati scoicile si le opariti circa 3-4 minute.
Dupa ce le-ati oparit le puneti la scurs intr-o strecuratoare.
Spalati prazul , ciupercile si ardeiul , apoi le taiati maruntel.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ardeiul cu prazul circa 5 minute.Adaugati apoi ciupercile si usturoiul curatat si zdrobit si mai caliti totul inca 5 minute.
Dupa ce ati calit totul , adaugati scoicile oparite , condimentati cu sare si piper si  lasati sa se raceasca .
Ungeti cu unt o tava de briose , apoi o tapetati cu faina.
Aranjati cate un patratel de aluat in fiecare adanciutura din tava .Aranjati aluatul in asa fel incat colturile sa stea  in sus.
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu