Turta dulce (2)



Reteta de la Alina Codrean

Aveti nevoie de :

1 kg faina
325 gr zahar
2 linguri cu varf cu untura de porc 
3 linguri de miere
2 oua intregi
2 galbenusuri
1/2 lingura de amoniac
1/2 lingurita de bicarbonat
scortisoara,cuisoare si alte condimente pentru turta dulce(gasiti si mix gata pregatit pentru turta dulce ) 
200 ml apa
forme pentru decupat aluatul

Pentru decorat :
2 albusuri
200 gr zahar farin
2-3 linguri ulei de floarea soarelui
colorant alimentar (eu am avut doar galben si rosu)
bomboane pentru decorat
multa rabdare :)

Se prepara astfel:
-intr-o oala puneti 3 linguri de zahar si le lasati sa se arda pana prind o culoare frumoasa aramie si pana tot zaharul devine lichid apoi stingeti cu 200 ml apa si amestecati pana ce zaharul se topeste iar
lasati lichidul sa se raceasca
-intr-un vas incapator puneti faina,apoi zaharul,untura,mierea,cele 2 oua intregi si cele 2 galbenusuri,amoniacul,bicarbonatul si mixul de condimente
-amestecati cu o lingura pentru inceput apoi adaugati siropul de zahar ars si framantati cu mana pana aluatul se leaga frumos
-acoperiti aluatul cu folie alimentara si il lasati sa se odihneasca pana a2a zi sau macar 3-4 ore la frigider
-eu am lasat aluatul 24 ore la frigider 
-a2a zi m-am apucat sa coc turta dulce
-am incins cuptorul la 180 grade
-am taiat bucati din aluat pe care le-am modelat putin in mana pentru a fi mai usor de intins si le-am intins gros de aproximativ 1 cm pe masa pudrata cu faina apoi am decupat diverse forme din aluat( Pont : cu cat sunt formele mai mari cu atat mai reusite vor fi figurinele dupa coacere)
-am pus formele din aluat pe tavile acoperite cu hartie de copt si le-am lasat la cuptor aproximativ 15 minute (am fost mereu in alerta sa nu cumva sa se rumeneasca prea tare )
-cam 5 tavi mi-au iesit din portia de aluat de mai sus
-cand sunt coapte le scoateti intr-un vas si le lasati sa se raceasca bine
-eu am inceput sa le decorez abia a3a zi 
am batut spuma cele doua albusuri apoi am adaugat pe rand cu o lingura 200 gr de zahar pudra
-cand spuma a fost gata am adaugat 2-3 linguri de ulei si am amestecat bine pentru ca glazura sa arate bine dupa uscare
-am impartit glazura in 3 boluri astfel incat sa am si glazura alba si rosie si galbena( adaugand colorant alimentar )
-cu ajutorul unor pensule am uns cu glazura fiecare turta dulce apoi am presarat bombonele si am incercat sa fac diverse modele
-am pus fiecare turta dulce pe tava acoperita cu folie alimentara si le-am lasat sa se usuce pana seara cand erau deja bune de mancat
Sarbatori fericite!



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alinei, Blog de sotie fericita




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu