Reteta de la Ramona Alina Pintea
125 gr nuci pecan, migdale sau nuci
275 gr fãinã
4 lingurite praf de copt
50 gr germeni de grâu
un praf de sare
125 ml lapte
125 ml sirop de artar ( maple syrup)
125 ml ulei de porumb
1 ou
1 lingurã zahãr brun
sirop de artar pt decor
* Taie grosier nucile si pãstreazã o parte din ele pentru final.
* Într-un vas amestecã fãina, praful de copt, germeni ( am pus nuci mãcinate ),sarea si nucile.
* Separat amestecã deodatã,laptele, siropul,uleiul si oul.
* Pune peste ingredientele seci si amestecã.
* Ia cu lingura din compozitie si pune în formele pregãtite, apoi peste fiecare muffin pune câte putin amestec din nucile pãstrate si lingura de zahãr brun.
Dã la copt circa de 15-20 minute si serveste-le cãldute cu sos ( eu am pus gelatinã de rodii)
Poftã mare:)
Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu