Reteta de la Ramona Alina Pintea
100 gr ciocolatã culinarã
1 lingurã de unt
4 ouã si 125 gr zahãr
Pentru Shots:
1 rodie si 50 gr zahãr
1 rulou de scortisoarã + decor
100 ml vin de Porto sau Vermuth
Preparare:
* Pentru Mousse, topeste ciocolata cu untul.
Separat bate gãlbenusele cu jumãtate din zahãr si amestecã cu ciocolata topitã.
La urmã adaugã albusele bãtute bine cu restul de zahãr.
Toarnã în pahare, decoreazã cu ciocolatã rasã si dã la rece.
* Pentru Shots,pune la fiert toate ingredientele si lasã la fiert la foc mic circa de 10 minute. Ia de pe foc si cãldut se pune în pãhãrele, decoreazã cu rulouri de scortisoarã si serveste cu mousse.
Este o retetã portughezã pt. sãrbãtori:)
Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu