Reteta de la Alina Codrean
Aveti nevoie de :
*1/2 pachet de foietaj
*400 ml lapte
*100 gr zahar
*3 oua
*2 plicuri zahar vanilat ( Era perfect un baton de vanilie dar nu am mai avut .Daca aveti prin casa sa il folositi! )
*25 gr amidon alimentar
*150 gr zmeura congelata ( sau proaspata )
*zahar pudra (pentru decor)
Se prepara astfel:
*se scoate aluatul de la congelator si se lasa sa se decongeleze (NU il bagati la microunde!)
*la fel procedati si cu zmeura daca aveti din aceea congelata asa cum am avut eu
*pregatiti crema : cele trei oua se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat
*adaugati apoi amidonul si 100 ml lapte si mixati iar
*300 ml lapte ii puneti intro oala pe foc
*cand laptele clocoteste puneti mixul de oua-lapte-amidon si lasati sa fiarba cateva minute pana se ingroasa compozitia
*puneti crema intrun alt vas si o acoperiti cu folie alimentara sa nu faca crusta si lasati astfel crema sa se raceasca
*cand aluatul e dezghetat taiati 4 bucati (vedeti poza ) apoi puneti bucatile de aluat in tava acoperita cu hartie de copt si dati tava la cuptorul preincalzit la 210 grade pana aluatul creste si se coace frumos ( nu va speriati daca creste prea tare tocmai asta dorim)
*aluatul e gata cam in 10 minute (maxim 15) ,atunci scoateti tava din cuptor si cat e inca cald impartiti fiecare foietaj in 2 (astfel incat sa aveti dintro singura bucata 2 foi - se vede usor pe unde se poate desparti aluatul) si il lasati sa se raceasca
*asamblati astfel desertul : peste o bucata de foietaj cu ajutorul unui sprit(e buna si lingura) puneti crema de vanilie apoi puneti zmeura (cata doriti) adagati capacul din foietaj apoi pudrati cu zahar si gata
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alinei, Blog de sotie fericita
e foooarte bun,napoleonul,mai ales cu zmeura caramelizata putin
RăspundețiȘtergere