Sarmale cu ciuperci (de post)


Reteta de la Carmen Tobias

Ingrediente(cca. 45 buc. de marime medie )

-300 g orez ( eu folosesc cu bob lung,sa nu iasa lipicioase sarmalele,voi puneti de care va place )
-500 g ciuperci(ideale sunt cele brune sau galbiori )
-3 cepe mari
-2 morcovi medii
-5-6 linguri ketchup de casa (in lipsa puneti pasta de rosii cu pasta de ardei)
-2 linguri amestec de legume uscate fara sare si glutamat
-200 ml ulei de floarea soarelui (eu folosesc presat la rece-e sanatos si gustos :)
-o lingurita boia dulce
-o lingurita cimbru uscat,sare dupa gust (da,trebuie gustate :)
-2 sau 3 verze cu frunze cat mai netede, crude sau murate

Preparare:

Se toaca fin ceapa curatata si spalata, se rad morcovii pe razatoarea mare, ciupercile se curata si se toaca marunt,se spala bine orezul ales, apoi se pun uleiul ceapa,morcovul si ciupercile pe foc pana scade apa lasata de ciuperci.
Se adauga orezul, ketchup-ul si condimentele, se lasa la racit compozitia.
Intre timp ne ocupam de frunze. Daca folosim varza murata o gustam si o lasam la desarat cateva ore in apa rece in caz ca e prea sarata, daca folosim varza proaspata o oparim in apa cu otet-oparirea este absolut necesara :)
Curatam fiecare frunza de cotor (pe care le pastram pentru a le pune pe fundul oalei ) si rulam strans sarmalele.
Le asezam in oala peste cotoarele pastrate, acoperim cu frunze tocate de varza ramasa de la rulat ,punem apa peste ele cat sa le acopere si le fierbem la foc mic pe aragaz sau in cuptor in oala de lut, unde ies mult mai aromate.

Pofta buna!:)

Mai multe retete si alte minunatii handmade gasiti pe blogul My world in a jar


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu