Muschi de porc umplut cu prune



Reteta de la  Ramona Alina Pintea


1 kg muschi de porc
1 cârnat chouriço, linguiça sau proaspãt
200 gr bacon tãiat felii groase
200 gr prune uscate
1 crengutã lungã de rozmarin proaspãt
foi de dafin rupte bucãti
sare aromatã cu rozmarin sau marinã, piper
boia si curcuma
suc de lãmâie
piri piri ( ardei iute african)
1 ceapã tãiatã sferturi si o cãpãtânã de usturoi zdrobiti
100 ml ulei de mãsline
300 ml vin alb
1 kg de cartofi


Preparare:

* Pentru ca carnea sã iasã fragedã si nu uscatã, trebuie sã stea în marinatã cel putin 12 ore, se va da la cuptor apoi, acoperitã cu folie de aluminiu sau si mai bine, folositi un vas roman de exemplu.

* Cu ajutorul unui cutit cu lamã groasã fã un orificiu în mijlocul muschiului si îndeasã cârnatul si prunele.
* Înveleste bine cu baconul, dispune câteva prune, ardeiul picant si rozmarinul apoi leagã bine cu atã de bucãtãrie.

* Pune într-un vas adânc si adaugã toate ingredientele cu exceptia cartofilor. Eu am lãsat 1 zi.
* A doua zi se dã la cuptor împreunã cu cartofi tãiati sferturi groase si condimentati cu curcuma,boia, putin ulei si sare de rozmarin, va iesi surprinzãtor de fraged si aromat.
Este o retetã portughezã specialã de sãrbãtori, prunele se pot înlocui cu caise, ananas proaspãt, ciuperci...
Iar ca garniturã recomandãm spanacul soté.
Poftã bunã:)



Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu