White Christmas ( Donna Hay magazine)


Reteta de la  Ramona Alina Pintea


350 gr ciocolatã albã ruptã sau tocatã
1 linguritã ghimbir 
100 gr migdale întregi fãrã coajã si prãjite
70 gr caise uscate
83 gr nuci pecan prãjite si tocate gros


Preparare:

Reteta e foarte simplã si rapidã, vã mãrturisesc cã sotul meu a mâncat una, restul le-am ascuns pentru mine :d
Zgârca:))

* Unge cu unsoare o formã pãtratã micã si tapeteazã cu hârtie vegetalã, ca sã stea fixã.
* Am folosit migdale crude, pe care le-am lãsat câteva minute în apã fiartã, apoi le-am scos si frectionat bine cu un prosop de bucãtãrie, sã le iasã coaja.
Le-am pus la prãjit împreunã cu nucile pecan.

* Le-am scos, doar pe nuci le-am tocat gros si pe caise, migdalele rãmân întregi.
* Ciocolata se pune la topit pe baie de aburi, si se amestecã pânã se topeste complect, se trage de pe foc si se adaugã restul ingredientelor.
* Toarnã în forma pregãtitã, niveleazã si dã la rece câteva ore.
* Taie pãtrãtele sau bare lunguiete.
Merry Christmas:)



Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu