Retetea de la Mitinita Adina
Ingrediente pentru blat:
200 gr faina
300 gr zahar
6 oua
1 praf de copt
6 linguri de ulei sau margarina topita
6 linguri apa
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o creama.
Alternativ se adauga apa si uleiul amestecand usor.
Se bat albusurile ca pentru bezea.
Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cat se incorporeaza galbenusurile.
Se adauga faina si se amesteca usor,chiar numai cat s-a incorporat.
Se unge o forma de 26 cm cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune compozitia in forma si se coace 40 de minute sau pana iese scobitoarea curata.
Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori.
Pentru frisca:
500 ml frisca lichida dulce
1 zahar vanilat
Se tine mixerul,bolul si frisca la rece in prealabil.
Se mixeaza frisca pana e tare.
Pentru sirop:
4 linguri de zahar
150 ml apa
Se insiropeaza feliile si se aplica frisca si un kilogram de capsuni pe fiecare strat.
Capsunile pot fi taiete in sferturi si se pot lasa si cateva cu frunza pentru deasupra.
Nu trebuie decorat in nici un fel,contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.
Mai multe retete delicioase de la Adina gasiti pe blogul Mitinita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu