Reteta de la Magda Adina
Ingrediente pentru circa 40 de bucati :
- 180 g faina
- 40 g cacao
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1 /2 lingurita de amestec cuisoare si enibahar , macinate
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 80 g alune de padure , macinate
- 50 g zahar brun
- 1 ou
- 125 g unt
- 2 lingurite cafea solubila
- 1 lingura apa calduta
- 2 linguri zahar brun + 1 lingura zahar alb
- 50 g zahar pudra + 2 linguri apa
Amestecati faina cu cacaoa , scortisoara , cuisoarele , enibaharul , alunele macinate si zaharul brun.
Faceti o adancitura in mijloc , apoi puneti untul care a stat la temperatura camerei.
Cafeaua solubila o dizolvati intr-o lingura de apa calduta , apoi o turnati peste unt impreuna cu esenta de vanilie si oul.
Amestecati bine toate ingredientele , framantati putin aluatul obtinut , inveliti-l intr-o folie si bagati-l in frigider ptr 60 de minute.
Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul scos de la frigider intr-o foaie de circa 3-4 mm.
Decupati stelute din foaia intinsa cu ajutorul unei forme , apoi le asezati intr-o tava in care ati pus hartie de copt ( umeziti putin tava ptr a putea pune hartia de copt mai usor ).
Bagati tava in cuptorul preincalzit si coaceti stelutele timp de 10-15 minute.
Cand sunt gata , le scoateti pe un platou si le lasati sa se raceasca.
Pe o farfurioara amestecati cele doua feluri de zahar .
Intr-un bol micut , puneti zaharul pudra si amestecati-l cu apa , iar cu ajutorul unei pensule , ungeti fiecare steluta , apoi o presarati cu zahar.
Pastrati stelutele intr-o cutie metalica si serviti-l pe mosu cand va aduce daruri
.
- Aceasta este o alta reteta din revista Secretele bucatariei nr.12/2010
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Foarte frumoase sunt si cred ca si gustoase! Craciun fericit!
RăspundețiȘtergere