Turtă dulce (3)



Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda 


Ingrediente:
4 ouă
115 g zahăr
500 g făină
8 linguri de miere
1 linguriţă scorţisoară măcinată
1 linguriţă nucşoară măcinată
1 linguriţă cuişoare măcinate
2 linguriţe bicarbonat de sodiu alimentar
un praf de sare


Glazura:
50 gr zahăr pudră
2 linguri zeamă de portocale

1. Într-un bol mare, punem 2 ouă+2 gălbenuşuri şi zahărul. Amestecăm cu mixerul timp de 5 minute.
2. Se pun cele 8 linguri de miere şi amestecăm.
3. Pe urmă adăugăm făina, bicarbonatul, sarea şi condimentele. 
4. Amestecăm bine până obţinem un aluat omogen şi puţin sfărâmicios. Noi l-am pus în frigider 30 minute.
5. Dăm drumul la cuptor şi între timp ne apucăm de întins aluatul şi decupat diverse forme.
6. Se pun într-o tavă tapetată cu făină şi introducem la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.
7. Când este gata se scot pe un platou, se decorează după preferinţe.



Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu