Reteta de la Magda Adina
Ingrediente ptr 40-45 de bucati:
- 200 g ciocolata menaj , neagra
- 100 g unt
- 2 oua
- 180 g zahar
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingura cacao
- 4 linguri migdale macinate
- 150 g zahar pudra
Rupeti ciocolata cubulete si topiti-o impreuna cu untul pe baie de aburi.
Mixati ouale cu zaharul , pana acesta se topeste.
Amestecati faina cu praful de copt , cacaoa si migdalele macinate.
Dupa ce ati topit ciocolata , o lasati un minutel sa se raceasca putin , apoi o turnati peste compozitia de oua si mai mixati putin.
Adaugati si faina amestecata cu toate cele
si mixati pana se omogenizeaza totul.
Bagati compozitia obtinuta la frigider cca 20 de minute.
Dupa ce aceasta a stat la frigider , formati din aluat mingiute micute ( cat o nuca mai micuta ) .Din cand in cand va pudrati putin mainile cu faina ca sa puteti forma mingiutele fara sa se lipeasca de maini.
Tavaliti apoi fiecare mingiuca prin cat mai mult zahar pudra.
Asezati mingiutele obtinute in tava in care ati pus hartie de copt , apoi bagati tava in cuptorul preincalzit ptr cca 10-15 minute.
Daca doriti mingiutele nepudrate cu zahar , le puteti coace netavalite prin acesta .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu