Ingrediente :
- 2 pulpe de curcan
- 1 lingura sare grunjoasa
- 4 catei de usturoi , rasi pe razatoarea mica
- 4 linguri ulei de dovleac
- 1/2 lingurita sare fina
- 1/2 lingurita piper , macinat
- 1/2 lingurita boia , dulce
- 1/2 lingurita rozmarin, uscat
- 1/2 lingurita busuioc, uscat
Spalati bine bucatile de carne , presarati pe ele sarea grunjoasa, apoi le puneti intr-un castron dreptunghiular cu capac, pe care-l bagati la frigider ptr 24 de ore.
Dupa cele 24 de ore , amestecati intr-un bol micut uleiul cu usturoiul, sarea fina, piperul, boiaua,rozmarinul si busuiocul .
Scurgeti bine carnea de apa care a lasat-o , apoi ungeti-o bine pe toate partile , cu pasta obtinuta mai sus.
Bagati din nou castronul cu carnea la frigider ptr 48 de ore , iar din cand in cand o mai intoarceti de pe-o parte pe alta.
Dupa ce au trecut si cele 48 de ore
, agatati carnea in doua carlige si o lasati o zi in camara sa se usuce putin.
O bagati apoi in afumatoare pentru circa 3 zile , iar in fiecare zi o afumati putin
:) ( operatiune de care se ocupa mereu tatal meu ).Dupa cele trei zile de rasfat cu putintel fum , o lasati iarasi o zi in camara , apoi o papati cu mare pofta !!
Noi am servit pe langa aceasta afumatura de curcan si alte bunatati pe care vreau sa vi le arat si voua .
Muschiulet de porc afumat – reteta o gasiti aici.
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

arata minunat!
RăspundețiȘtergere