Bradut cu scortisoara
Retetea de la Mitinita Adina
Ingrediente:
Pentru aluat:
200 gr faina
1 ou
50 ml lapte
1/2 cub de drojdie proaspata (cub de 25 de gr)
3 linguri de zahar pentru lapte
varf de cutit de sare
Pentru presarat
3 linguri de zahar
1-2 lingurite de scortisoara Kotanyi Condimente
Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat.
Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de marime ovala. Se amesteca zaharul si scortisoara si se presara peste foaie.
Foaia se impatureste ,se taie partea de jos. Se cresteaza aluatul din 3 in 3 cm pana sus. Se despatureste foaia si se rasucesc capetele.
Se adauga partea de jos,dedesuptul bradului.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 de minute sau pana cand e rumenit bradutul.
Mai multe retete delicioase de la Adina gasiti pe blogul Mitinita.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu