Retetea de la Magda Adina
Ingrediente ptr 40 de bucati :
- 200 g unt
- 140 g zahar
- 2 galbenuse
- 200 g faina
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite cafea solubila
- 3 lingurite apa calduta
- 1 lingurita cu vf praf de copt
- 200 g nuca macinata
Intr-un bol se mixeaza zaharul cu untul care a stat la temperatura camerei , desigur .Adaugati apoi galbenusele si treptat faina pe care ati amestecat-o in prealabil cu praful de copt si cacaoa.
Intr-un bol micut amestecati cafeaua solubila cu cu apa calduta si o adaugati peste compozitia obtinuta .Presarati si 50 g nuca macinata si mai mixati totul cateva minutele.
Umeziti tava in care puneti apoi hartia de copt , iar nuca ramasa o puneti pe o farfurioara.
Formati din compozitia obtinuta bilute pe care le tavaliti prin nuca macinata ( doar partea superioara o tavaliti ), le aranjati in tava si bagati tava in cuptorul preincalzit pentru circa 10-15 minute .
Cand sunt gata , le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca.
Le puteti pastra mai multe zile intr-o cutie metalica si le puteti servi cu mare pofta langa cafeluta de dimineata .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu